Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Концерт с участието на шест музикални формации ще се състои пред Плевенската панорама на Трети март

[post-views]
В Плевен отбелязват 145 години от освобождението на града

Концерт с участието на шест музикални формации ще се състои пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ навръх националния празник Трети март. Това съобщи за БТА Христина Кънчева, ръководител на фолклорен състав „Луди-Млади“ към Народно читалище (НЧ) „Наука“ в село Брестовец, който заедно със сдружение „Луди-Млади“ са организатори на концерта.

В музикалния празник ще участват с изпълнения фолклорният състав „Луди-млади“, хип-хоп училище „Плевен“ към НЧ „Извор“, детско-юношески фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ към Центъра за работа с деца в Плевен, перкусионен ансамбъл „Акцент“ и гайдарски състав към Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“, трио „Сияние“ към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и народната певица Ана Борисова. Участие ще вземат още и членове на Регионален клон „Васил Ганчев – Плевналията“ при Национално дружество „Традиция“, както и мото клуб „Нощни вълци“. 

Началото на празника ще бъде дадено с шествие около Панорамата. 

За първа година от сдружението и фолклорният клуб организират такова мащабно честване на Трети март. „Повечето от участниците в концертната програма са деца и нашата цел е да ги заразяваме с българщината, да ги научим на патриотизъм, да им разказваме историята и колко велика е нашата държава“, каза Кънчева. 

„Сдружение „Луди-Млади“ е учредено преди около година. Неговата цел е да се учат децата на фолклор, на българските традиции, за да бъдат предавани от поколение на поколение“, добави тя.

Припомняме, че тържественият ритуал за честване на 146 години от Освобождението на България ще започне в Плевен в 11:00 часа пред Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“ на площад „Възраждане“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани