Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Редник Беломъжев спечели сребро в спринта в Естония

[post-views]
Редник Беломъжев спечели сребро в спринта в Естония

Редник Станимир Беломъжев от центъра за елитен спорт към Министерството на отбраната спечели сребърен медал в дисциплината спринт от Световната купа по ски ориентиране в Хааня (Естония). Двукратният шампион на планетата остана на 9 сек. от титлата, която бе спечелена от финландеца Никлас Екстрьом.
На трето място се нареди друг финландец Апо Випола, който изостана със 17 сек. от своя сънародник.
В надпреварата при жените участничката на две олимпиади в ски бягането Антония Григорова нямаше ден и завърши на 25-ото място. Много силно представяне записа другата българка – Андрея Дяксова, която влезе в топ 15. Талантливата ни състезателка завърши на 11-а позиция.

Програмата на световната купа по ски ориентиране в Естония продължи с преследването, където най-добрият български състезател Станимир Беломъжев завърши пети в дълга дистанция. Той се пребори за позиция в топ 6, което бе важно за крайното подреждане в генералното класиране за Световната купа.

Редник Станимир Беломъжев спечели сребърен медал в дисциплината спринт

Андрея Дяксова, която финишира 11-а в спринта, получи неприятна контузия в края на преследването и не стартира в средна дистанция. Тя завърши 25-а, докато Антония Григорова финишира на 27-о място. След като стана втори в спринта и пети в дългата дистанция, Беломъжев завърши на 5-о място и в средната дистанция.

В генералното класиране за Световната купа българинът се нареди четвърти с актив от 295 точки, на само 10 от третия Никола Мюлер от Швейцария. При жените в генералното класиране Григорова е 18-а със 120 точки, а Дяксова е 22-ра със 105 пункта.
С пост в социалните мрежи след края на сезона Беломъжев отправи специална благодарност към МО за подкрепата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани