Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Мария Габриел: България и НАТО сме по-силни заедно

Мария Габриел: България и НАТО сме по-силни заедно
Мария Габриел: България и НАТО сме по-силни заедно

„НАТО: Защото сме по-силни заедно“ ще бъде мотото на Националната програма с инициативи за отбелязването на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО

На церемония в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди финалистите в конкурса за студенти за мото на Националната програма с инициативи за отбелязването през 2024 г. на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО.

Победител е мотото „НАТО: Защото сме по-силни заедно“ на Мария Николаева от София. Сред наградените бяха и Олга Динчева от Стара Загора с нейното мото „Обединени за сигурността, силни в сътрудничеството“ и Иванина Димитрова от Варна с мотото „Сила в единството“.

 „НАТО е общност на ценности и принципи. Само с обединени усилия, споделяйки добри практики и откроявайки приноса на България в НАТО можем да сме по-силни. Благодаря на финалистите и на всички участници в конкурса за смелостта да изложат и отстояват своите идеи и да излъчат посланието, че България и НАТО заедно сме по-силни“, заяви Мария Габриел.

 В надпреварата се включиха студенти от цялата страна, а предложенията им бяха разгледани и оценени от експертна комисия от представители на Министерството на външните работи и на Министерството на отбраната.

„Важно е посланията на младите да достигнат до повече хора, защото през погледа на новото поколение виждаме какво означава за тях България – член на НАТО и как да бъдем по-силни в днешния свят на предизвикателства. Победителите в конкурса са пример за това как предаваме ценности между поколенията, но как и младото поколения дава надежда и сила за бъдещето“, заключи Мария Габриел.

Мотото ще бъде част от брандирането на Националната програма с инициативи за отбелязване през 2024 г. на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО и ще бъде използвано включително като таг и хаштаг за публикации в социалните мрежи.

#НАТОЗащотоСмеПоСилниЗаедно

#NATOBecauseWeAreStrongerTogether

Източник: mfa.bg             

Най-ново

Единична публикация

Избрани