Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Руските сили са спрени край Авдеевка, но се прегрупират на други места, каза украинският военен говорител Дмитро Лихови

[post-views]
Украйна съобщи, че е унищожила 16 от 18 дрона, изстреляни от Русия тази нощ

Украинските сили са спрели руското настъпление край източния град Авдеевка, завзет от Русия миналия месец, но войските на Москва се прегрупират в район на юг от града, предаде Ройтерс, като се позова на изявления на украинския военен говорител Дмитро Лихови.

Превземането на Авдеевка миналия месец създаде за Русия буферна зона в района на Донецка област от около 20 км на изток и накара руския президент Владимир Путин да заяви, че силите на Москва ще продължат да напредват.

Миналата седмица руското министерство на отбраната обяви, че силите му са завзели нови села край Авдеевка.

Военният говорител на Украйна Дмитро Лихови каза пред украинската телевизия, че руските сили частично контролират още две села, но настъплението им е било спряно.

Пред радио „Свобода Украйна“ Лихови заяви, че руските сили се съсредоточават по-нататък на юг, около село Новомихайловка, където те „прехвърлят подкрепления от далечния тил на Русия“.

В района имаше 30 нападения тази неделя в сравнение с 20 атаки близо до Авдеевка, добави Лихови. „Но нашата защита се държи“, каза той.

„Врагът прави огромни усилия, но не постига никакъв напредък“, отбеляза украинският военен говорител, цитиран от Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани