Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фондация Енчо Керязов обяви номинираните категория „Спорт“ в 13-та „Нощ на звездите“

[post-views]
Фондация Енчо Керязов обяви номинираните категория „Спорт“  в 13-та „Нощ на звездите“

Фондация „Енчо Керязов“ обяви имената на номинираните кандидати в 13-ото издание на годишните награди „Нощ на звездите“. Комисията по избора в категория „Спорт“ имаше нелеката задача от над 500-те подадени кандидатури да отсее 10-те най-силни, които да продължават към финалната фаза. Всредата на май, ще бъдат обявени тримата финалисти, които ще видим в “Нощ на звездите“.

Фондация Енчо Керязов обяви номинираните категория
Фондация Енчо Керязов обяви номинираните категория „Спорт“ в 13-та „Нощ на звездите“

„Искам да благодаря на Българското национално радио, че е наш медиен партньор. Вече мисля, че 8 години работим заедно. За нас е важно да се чува за тези деца и младежи, да се чува  за техните успехи, да се гордеем с тях, да ги подкрепяме и разбира се, да ги мотивираме, да продължават да се занимават това, за което ще бъдат наградени на 1 юни. Тази година  общият брой на кандидатурите е  535 в различни спортове. Това, разбира се, е радостно, защото нашите деца и младежи продължават да постигат такива високи резултати. Важно е да отбележа, че освен десетката, всяка година даваме и няколко специални награди, една от който е „Смело сърце“. Тази година номинирани за тази наградата е отбор по хокей на трева от Пловдив. Децата са от 14 до 18 годишна възраст, които са специални потребности. Те спечелиха сребърен медал на световните игри на Спешъл олимпикс в Берлин през миналата година. Това е  изключително голям о постижение, като се има предвид, че нашия отбор е формирана от деца от няколко училища в Пловдив и областта и  тренира само от 1 година“, сподели специално Енчо Керязов.

Сред най-добрите 10 попаднаха едни от най-талантливите спортисти на България, носители на редица медали от световни , европейски първенства, световни купи  и турнири по бокс, художествена гимнастика, таекуондо, кикбокс, карате шотокан, карате, автомобилизъм, брейк, скокове на батут.

Класацията Топ 10 в категория “Спорт” (по азбучен ред) преди финалния етап е:

1. Ангел Димитров – бокс

2. Ванеса Емилова – художествена гимнастика

3. Елвира Краснобаева – художествена гимнастика

4.Калина Бояджиева – таекуондо и кикбокс

5. Максимилиан Кошерников – карате шотокан

6.Никола Цолов – автомобилизъм, Формула 3

7. Пламена Георгиева – брейк

8.Радослав Петров – карате шотокан

9. Теодора Цанева – карате и карате шотокан

10. Цветин Стоянов – скокове на батут

Церемонията по връчването на 13-те годишни награди ще се проведе на  1 юни в „Арена София“, в началото на големия спектакъл “Нощ на звездите”, който се организира под патронажа на президента Румен Радев.

„На първи юни предстои грандиозно шоу. Програмата е отдавна готова на 100%. Ще имаме двама комици.  Ще имаме две групи с мотористи, едната от Финландия, а другата от

Швейцария. На сцената ще излязат и Радио-децата, заедно с Гвардейския духов оркестър. Те ще изпълнят най-популярната у нас детска песен“, добави заместник- кметът по спорта в община Ямбол.

Най-ново

Единична публикация

Избрани