Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Урсула фон дер Лайен от Букурещ: Има съдебна зала в ада, която очаква Владимир Путин. Той е отговорен за смъртта на Алексей Навални

[post-views]

Има съдебна зала в ада, която очаква Владимир Путин. Той е отговорен за смъртта на Алексей Навални. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си във втория ден от конгреса на Европейската народна партия в Букурещ.

Тя коментира още, че Навални се е пожертвал, за да спаси страната, а Путин е пожертвал страната, за да се спаси и ще трябва да поеме отговорност.

Руската агресия се опита да затрие Украйна от лицето на земята. Войната е в третата си година и е по-интензивна от всякога. Опасността се надига от диктаторите, от Газа, от дестабилизацията в Близкия изток. Виждаме Китай и други агресивни икономически съревнования. Тук, у дома, приятелите на Путин се опитват да пренаписват историята. Разпространяват омраза, заяви Урсула фон дер Лайен. 

 Според нея обединена Европа е изправена пред предизвикателства, както никога заради крайнолеви или крайнодесни демагози и националисти, сред които посочи и “Възраждане”, които разпространяват омраза и се опитват да отслабят Европа.

„ЕНП няма да позволи това да се случи,” заяви председателката  на Европейската комисия.

Тя коментира, че Русия е разрушила болници и детски градини, но не може да разруши мечтата за свободна и просперираща Украйна, която заема своето място на картата на Европа.

„Днес тази мечта живее в Република Молдова, Грузия и на Западните Балкани. Заедно ще я превърнем в реалност”, подчерта председателката на ЕК.

Урсула фон дер Лайен допълни, че Европа е устояла на “газовия шантаж” на Владимир Путин и каза, че за първи път Европа произвежда повече ток от вятър и слънчева енергия, отколкото от газ.

Председателката на Европейската комисия не пропусна и темата с протестите на фермерите.

“Миналия месец един млад фермер ми каза, че понякога върху него и колегите му е оказван натиск да продават под продажната цена. Това е недопустимо. Системата отново трябва да стане надеждна, а работа на фермерите да им се заплаща. ЕНП винаги ще бъде на страната на фермерите”, категорична бе Урсула фон дер Лайен. 

На финала на речта си тя цитира Конрад Аденауер, който казва “Европейската общност беше мечта на малцина. Стана надежда за мнозина” и изправи делегатите в залата на крака. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани