Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цивилен служител от МО грабна златния медал с 3 десетки

[post-views]
Цивилен служител от МО грабна златния медал с 3 десетки

Цивилният служител от МО Николета Георгин удари 3 десетки и 2 деветки и с общо 86 точки спечели купата на женския турнир по стрелба по случай 8-и март на полигон „Сливница”. В надпреварата с пистолет „Макаров” стреляха 60 военнослужещи и цивилни служители от структурите на Българската армия и на пряко подчинение на министъра на отбраната. Те представяха общо 11 отбора.

Главният експерт в отдел „Отбранителна политика и планиране“ във военното ведомство Николета Георгин печели осмомартенското състезание за втори път след 2017 г. След победата тогава тя излиза в майчинство, за да гледа новородените си двама близнаци – момче и момиче. „Ние сме жени и имаме нашето място в армията. Нека сме един до друг и да се подкрепяме“, каза пред „Българска армия“ Николета Георгин.

Второто място с 84 точки спечели Радостина Лазарова от Служба „Военно разузнаване”, която е действащата шампионка от държавното първенство от миналата година. На трето място на почетната стълбичка с 83 точки се качи офицерски кандидат Марияна Мардова от Командването за логистична поддръжка.

Отборен първенец стана тимът на Служба „Военно разузнаване” с 299 точки.

Победителите бяха наградени от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов. „Радвам се да видя толкова много млади, красиви, ентусиазирани дами на този полигон. Това говори за силния ви стремежа за постигане на личните ви мечти и цели и тези на вашите подразделения“, поздрави участниците бригаден генерал Йорданов.

Най-ново

Единична публикация

Избрани