Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Натрупаното увеличение на основните възнаграждения на хората в отбраната, считано от 1 януари 2024 г., ще бъде изплатено през април

[post-views]
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в съвместна сесия на Съвета „Външни работи“ в Люксембург

Министърът на отбраната Тодор Тагарев подписа днес, 21 март, заповеди за увеличаване на основните възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Натрупаното увеличение с 10% на основните възнаграждения, считано от 1 януари 2024 г., ще бъде изплатено със заплатите за април. За тази цел през годината ще бъдат изразходвани 80% от осигурените с Постановление № 58 180 милиона лева от бюджета за отбрана. Останалите 20% ще бъдат разпределени за възнаграждения, в съответствие с резултатите от провеждащия се Стратегически преглед на отбранителната политика, приоритетно за: попълване на декларираните формирования с висока степен на готовност; длъжности с дефицитни специалности във въоръжените сили; увеличаване на възнагражденията на IT специалисти в информационната сфера със задължения по разработване, предварително проучване, адаптация, внедряване, обучение, паралелна обработка и поддръжка на софтуер; за увеличаване на допълнителното възнаграждение за езикови умения съгласно STANAG 6001.

С последователната политика за нарастване на доходите на хората в отбраната се цели повишаване на интереса към военната служба и задържане на мотивирани и висококвалифицирани специалисти в сектор „Отбрана“.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани