Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полицията в нидерландския град Еде задържа мъж пред нощния клуб, в който бяха взети заложници

[post-views]
Полицията в нидерландския град Еде задържа мъж пред нощния клуб, в който бяха взети заложници

Нидерландската полиция задържа мъж пред нощния клуб, в който се разигра няколкочасова заложническа криза, предаде Асошиейтед прес.

„Току що беше освободен последният заложник. Един човек беше арестуван, в момента не можем да дадем повече информация“, се казва в изявление на силите на реда, публикувано в социалната мрежа „Екс“.

Въпросният мъж излезе от сградата и по заповед на полицията е постави ръцете си зад тила. След това му бяха поставени белезници и бе качен в полицейска кола. 

Трима заложници, държани в продължение на часове в нидерландският град Еде, бяха освободени, но полицията заяви, че „ситуацията не е приключила“. Силите на реда не оповестиха подробности дали в клуба има още заложници. Пред нощния клуб все още има тежко въоръжени служители на реда и специални части.

На кадри мястото на инцидента показва се вижда трима младежи излизат от клуба с вдигнати ръце, след като са освободени от похитителя.

Според полицията „към момента няма индикации за терористичен мотив“.

Кметът на Еде Рене Верхулст заяви, че въпреки освобождаването на заложниците, ситуацията в града продължава да е напрегната.

„Ужасна ситуация за всички тези хора“, каза Верхулст. „Моята загриженост и мисли са насочени към тях и техните близки. Надявам се, че сега ситуацията ще бъде разрешена бързо и безопасно“, допълни той.

По-рано днес полицаи отцепиха площад в центъра на Еде и евакуираха около 150 жилища в района, припомня АП. Според източници на местния в. „Телеграаф“ мъжът е разполагал с оръжия и експлозиви. 

Градските власти съобщиха, че всички магазини в центъра засега ще останат затворени. Спрени са и влаковете до и от гарата в Еде, който се намира на 85 км югоизточно от Амстердам.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани