Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович записа експресна победа в Монте Карло. Григор излиза срещу сърбина Кацеманович

[post-views]
Джокович записа експресна победа в Монте Карло. Григор излиза срещу сърбина Кацеманович

Григор Димитров излиза днес в късния следобед срещу сърбинът Миомир Кацманович в среща от втория кръг на турнира по тенис от сериите Мастър 1000 в Монте Карло. Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович направи перфектен старт на турнира с експресна победа над руснака Роман Сафиулин

На стартът си в Монте Карло сърбинът Новак Джокович победи с 6:1, 6:2 руснака Роман Сафиулин. Джокович не участва на турнира в Маями и изглеждаше свеж на старта в Монте Карло. Той проби подаването на съперника си три пъти в първия сет и още два пъти във втория, за да стигне до експресна победа за час и 11 минути. Следващ съперник на сърбина ще бъде Лоренцо Музети.

Германецът Александър Зверев преодоля безпроблемно втория кръг, след като спечели с 6:3, 6:4 срещу австриеца Себастиан Офнер след час и 19 минути игра.

Полякът Хуберт Хуркач също се класира за втория кръг, след като надигра Джак Дрейпър с 6:3, 3:6, 7:6(2). В следващата фаза Хуркач ще срещне Роберто Баутиста Агут, който преодоля Факундо Диас Акоста след 6:2, 6:4.

Алекс де Минор пък победи шампиона от 2014 Стан Вавринка с 6:3, 6:0 и ще се изправи срещу Талон Грийкспор във втория кръг.

Себастиан Корда също продължава напред след успех с 6:1, 6:2 срещу Алехандро Фокина, който е финалист от 2022. Американецът ще срещне световния номер 2 Яник Синер.

Григор Димитров научи съперника си във втория кръг. Това ще бъде сърбинът Миомир Кацманович. До момента българинът и 66-ият в света Кецманович са се срещали само веднъж. През пролетта на 2021 година Димитров го победи с 6:4, 6:2 на турнира в Акапулко. Двубоят на Григор е в програмата за сряда. Заради дъжд вчера двубоите започнаха с два часа закъснение, като днес също се очакват превалявания в Княжеството.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани