Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Спортът като начин на живот

[post-views]
Спортът като начин на живот

Цончо ДРАГАНСКИ
Отсреща Балканът над Карлово е грейнал от ранното пролетно слънце и носи ведро настроение. А то е повишено още повече при спортуващите в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Те имат богат избор да се посветят на любимото си занимание. Могат да отидат във фитнес залите, на пистата за бягане с тартаново покритие, на модерните тренажори за гребане и колоездене, на футболните, баскетболните и волейболни игрища, да премерят сили на тенис, да вдигнат адреналина си на алпийската стена… И това е всекидневие за военнослужещите и цивилните служители. Защото за тях спортът е станал начин на живот.

Създадена е добра организация от командването на бригадата и е определено време за провеждането на занятия по физическа подготовка и за развитието на спорта. Фитнес-центровете са отворени и преди началото на работния ден, и след неговия край. Това, което сме изградили в район Карлово, е дублирано и в район Казанлък, където в момента няма само писта за бягане. В събота също се използва цялата ни материална база. Могат да идват и членове на семействата, обяснява командирът на батальона за логистично осигуряване подполковник Христо Касалийски, който е и председател на Военен спортен клуб (ВСК) „Стрямци-61“. В клуба членува близо 100 процента от личния състав на бригадата, включително и този от район Казанлък.
Неслучайно подполковник Касалийски е избран за председател на клуба. Той е един от изявените спортисти на бригадата. Участва в състезания по планинско бягане и маратони. А това изисква всекидневна подготовка. Посочва, че седмичното му бягане не трябва да пада под 70 км. Завършил е НВУ „Васил Левски“ през 2008 г., в годината, в която е създаден ВСК „Стрямци-61“. Тогава, в Деня на Карлово – 18 юли, футболният отбор на 61-ва бригада победи с 3:2 тима на Карлово, който се състезаваше във „В“ група.

Други водещи спортисти в бригадата са капитан Георги Цветков, сержант Даниел Табанджов, ефрейторите Пенчо Пенчев и Станимир Бочев, редник Гергана Бочева…През последните две години отборът по футбол на ВСК „Стрямци-61“ е първи в шампионатите на спортните клубове.
На 12 март председателят на УС на Националната военна спортна федерация адмирал Емил Ефтимов връчи преходната купа за комплексен първенец между военните спортни клубове през миналата година на председателя на ВСК „Стрямци-61“ подполковник Христо Касалийски. Отличието ни е второ подред, заявява той, така че през т.г. амбицията ни е за трети път да вземем първото място и така преходната купа да попълни богатата витрина на ВСК „Стрямци-61“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани