Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Аталанта срази Ливърпул, Рома взе преднина пред Милан, а Леверкузен надигра Уест Хам

[post-views]
Аталанта срази Ливърпул, Рома взе преднина пред Милан, а Леверкузен надигра Уест Хам

Снощи се изиграха първите мачове от 1/4-финалите в Лига Европа. По терените на Стария континент бе повече от горещо. Най-голямата сензация дойде от „Анфийлд“, където Ливърпул допусна шокираща загуба с 0:3 от  Аталанта :

Ливърпул – Аталанта 0:3

Най-големият фаворит за титлата в Лига Европа Ливърпул допусна сензационна загуба у дома от Аталанта с 0:3. Два гола за тима от Бергамо вкара италианският национал Джанлука Скамака, а в края на мача Марио Пашалич направи успеха на Аталанта сензационен. След това поражение възпитаниците на Юрген Клоп са с единия крак извън турнира и ще трябва да направят поредно европейско чудо в реванша в Бергамо, ако искат да продължат напред.

Милан – Рома 0:1

Рома взе преднина пред Милан в чисто италианския сблъсък, като се наложи на „Сан Сиро“ с 1:0. Победното попадение вкара Джанлука Манчини още в 17-ата минута. Реваншът е след седмица в Рим на „Олимпико“, като „росонерите“ все пак не са обречени, след като победиха римляните и в двата мача за първенството.

Байер Леверкузен – Уест Хам  2:0

Байер Леверкузен продължава фантастичната си серия през сезона, като остава непобеден. Отборът на Шаби Алонсо се наложи с 2:0 над носителя на титлата в Лигата на конференциите от миналото лято Уест Хям. Йонас Хофман откри резултата в 83-ата минута, а в добавеното време на мача Виктор Бонифейс направи 2:0, с което даде е много сериозно предимство на „аспирините“ преди реванша в Лондон.

Бенфика – Марсилия 2:1

Доста любопитен бе и сблъсъкът между Бенфика и Марсилия. Португалците спечелиха с 2:1 и ще имат крехко предимство преди гостуването си на „Велодром“. Голът, който французите отбелязаха, обаче запази надеждите им, че ще имат шанс да обърнат нещата в своя полза пред верните си фенове в реванша. Рафа Силва изведе португалците напред в резултата в 12-ата минута, а в началото на втората част Анхел Ди Мария направи 2:0. Пиер-Емерик Обамеянг обаче върна отбора от Южна Франция в мача. Реваншите са след седмица.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани