Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров загуби от Руне и отпадна на осминафиналите в Монте Карло

[post-views]
Григор Димитров загуби от Руне и отпадна на осминафиналите в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров зпадна на осминафиналите на Мастърс турнира по тенис в Монте Карло. Българинът загуби от датчанина Холгер Руне с 1:2 сета в епичен мач, продължил 3 часа и 29 минути :

Григор Димитров отстъпи пред финалиста от миналата година и пропусна да си осигури нов мач на четвъртфиналите срещу италианеца Яник Синер. И двемата изиграха две срещи в един ден, като Димитров победи сърбина Миомир Кецманович в  доигравене, а Руне отстрани индиеца Сумит Нагал. В изключително драматичен дуел, българинът отстъпи с 6:7 (9), 6:4, 6:7 (2) пред Холгер Руне от Дания. Григор Димитров има за какво да съжалява, тъй като в тайбрека на първия сет пропусна сетбол при собствен сервис, а в края на третата част, при 6:5 в своя полза и сервис на Руне, не успя да реализира два мачбола. Това беше четвърти двубой между двамата, като балансът вече е изравнен – 2:2 победи. Веднага след последната точка Руне, който в тайбрека на няколко пъти спори ненужно с главния съдия Карлос Бернардеш, влезе в съблекалнята и се върна на корта след 8 минути, което противоречи на всички писани правила в тениса.

След подновяването на играта Димитров успя да направи пробив още в откриващия гейм на втория сет, а Руне отговори с повикване на физиотерапевт на корта, с което допълнително изнерви ситуацията. Всичко това не повлия негативно на Димитров, който след подновяването убедително взе подаването си и затвърди пробива за преднина 2:0. В деветия гейм Димитров осъществи още един пробив, с който си подпечата успех в сета – 6:3. В края на третия сет, при 6:5 в своя полза и сервис на Руне и след 3:17 часа игра, Григор Димитров стигна до мачбол, който не успя да реализира след бекхенд в мрежата. Минутки по-късно българинът отново получи точка за приключване на срещата, но направи къс ретур, който беше наказан от Руне. В крайна сметка драмата приключи с тайбрек, в който Руне се наложи със 7:2 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани