Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Наши свързочници с успешна мисия в Ирак

[post-views]
Наши свързочници с успешна мисия в Ирак

Церемония по посрещане на група за Комуникационно-информационна поддръжка (КИП) от Националния мобилен модул по КИС се проведе в района на Мобилна КИС в Горна Малина. В продължение на четири месеца, в усложнена обстановка, групата по КИП с командир майор Ива Иванова изпълняваше задачи по осигуряване на комуникационно-информационната поддръжка на щаба на небойната мисия на НАТО в Ирак.

Заместник-командирът на Съвместното командване на силите (СКС) бригаден генерал Христо Ганецовски поздрави военнослужещите от Групата по КИП с думите: „Горд съм и за мен е чест и удоволствие да присъствам на тази церемония по повод успешното завършване на мисията ви в Ирак. От името на ръководството на Съвместното командване на силите и лично от свое име ви приветствам с „добре дошли“ на родна земя.“

Бригаден генерал Христо Ганецовски припомни, че от създаването на Националния мобилен модул по КИС на НАТО през 2011 г. личният състав активно участва в множество мисии и операции в Афганистан, Турция и Ирак, както и в десетки международни учения на НАТО. „Това е безспорно доказателство за нарасналия международен престиж на Българската армия, който се дължи както на вашето отлично представяне, така и на участието на останалите български военнослужещи в мисии и операции на НАТО и ЕС“, заяви той. „В Ирак българският военен контингент остави трайна следа за развитието на мисията, с което доказахме, че България е равноправен член на НАТО. По време на мисията срещнахме трудности, имахме предизвикателства и проблеми, но ние ги преодоляхме като един силен екип“, каза в отговор майор Ива Иванова. Бригаден генерал Христо Ганецовски връчи награди на военнослужещите от името на министъра на отбраната и от командира на СКС за проявени професионализъм и отговорност, както и за успешното приключване на мисията в Ирак. На церемонията присъстваха началникът на отдел „Комуникационно-информационни системи“ на СКС полковник Димитър Андонов, командирът на МКИС полковник Диана Янева и близки на военнослужещите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани