Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Служебният премиер Димитър Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен като министър на земеделието и храните, а поста да заеме Георги Тахов

[post-views]
Няма непосредствена заплаха за България във връзка със ситуацията в Близкия Изток, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет

Служебният министър-председател Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста служебен министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора.

Това е второто предложение за промени в персоналния състав на служебното правителство от встъпването му в длъжност. Вчера служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

(БТА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани