Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦИК се срещна с Министерския съвет вчера и Главчев увери, че имаме пълното съдействие на служебния кабинет, каза Камелия Нейкова

[post-views]
Днес изтича срока за регистрация на партиите и коалициите в изборите

„Във вчерашния ден Централната избирателна комисия (ЦИК) проведе своята първа среща с Министерския съвет (МС) по въпроси, свързани с организацията на изборите. Господин Главчев ни увери, че ЦИК има пълното съдействие на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на изборите“, съобщи председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите, които с решение на МС от миналата седмица са определени да отговарят за различни дейности, като част от изборния процес, добави тя.

Нейкова и заместник-председателят на комисията Росица Матева дадоха първия редовен брифинг на ЦИК във връзка с подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни.

Организацията на ЦИК започна още от момента, в който стана известно, че ни очакват два вида избори, независимо от това, че нямахме достатъчно информация дали ще са на една дата, или на различни дати, отбеляза Нейкова. Тя увери, че ЦИК прави всичко възможно да приема своите решения навреме, в някои случаи и преди сроковете по хронограма, така че да има достатъчно време всички избиратели и участници в изборите да бъдат започнати със своите права, задължения и организацията на изборния процес.

(БТА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани