Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ден на отворени врати във ВВВУ „Георги Бенковски“

[post-views]
Ден на отворени врати във ВВВУ „Георги Бенковски“

Над 300 учащи от 11 училища от Плевен и региона се отзоваха на поканата да получат интересна информация

ВВВУ „Георги Бенковски“ организира в Изнесения комплекс за авиационно обучение в град Плевен ден на отворени врати на авиационното образование и обучение.

Денят на отворените врати беше посветен на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-тата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов – възпитаник на ВНВВУ „Георги Бенковски“.

Над 300 учащи от 11 училища от Плевен и региона се отзоваха на поканата да получат интересна и мотивираща ги информация за трудния житейски избор, който трябва да направят.

Организацията на събитието бе поверена на ръководството на Департамент „Природни и хуманитарни науки“ с директор доцент д-р Галина Тодорова в партньорство с екипите на шестте катедри от факултет „Авиационен“.

   С възможностите и предизвикателствата в съвременното авиационно образование  младите хора бяха запознати от полк. проф. д-р инж. Марин Маринов – катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“, факултет „Авиационен“, който обоснова защо и с какво ВВВУ „Г. Бенковски“ е лидер в авиационното образование в България.

  Как международното сътрудничество на ВВВУ „Георги Бенковски” разширява възможностите за развитие бе темата, разгледана от полк. Андриян Колев .

След запознаване с широкоспектърната дейност на курсантите, студентите и преподавателите последва опознавателен тур, при който можеше дасе разгледат учебните зали на катедрите от факултет „Авиационен“ и Департамент „Природни и хуманитарни науки“, където курсанти презентираха своите специализации. Проведоха се демонстрации и викторина на английски език „Авиация и космонавтика“. Интерес  предизвика и управлението на дрон под ръководството на майор ас. инж. Димитър Нановски. Сержант Мария Димитрова инструктира и подпомага тези ,които се престрашиха да се качат на колелото, което може да ви помогне да се подготвите за предизвикателството – „барокамера“ от изследването във ВМА на годността да се обучавате за пилот .

Най-ново

Единична публикация

Избрани