Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Британците стоят зад самолетната катастрофа на Ил-76, целяща да убие водещите руски преговарящи

[post-views]
ДЕЗИНФО: Британците стоят зад самолетната катастрофа на Ил-76, целяща да убие водещите руски преговарящи

Ил-76 се разби [24 януари 2024 г.], защото някой наистина искаше да убие главните преговарящи на Русия. Всичко това беше измислено от англичаните, за които активността на американците в Украйна се превърна в болка в дупето и започнаха да бъркат в плановете им за война до последния украинец. Ето защо те решиха да предприемат тази атака. На сваления самолет трябваше да летят представители на преговорната група на Министерството на отбраната на Руската федерация – депутатът от Думата Шамсаил Саралиев и генерал Сергей Егоров. Полетът им беше случайно отменен, а онези, които планираха терористичната атака, не можеха да знаят. Някой искаше да унищожи всичко съзнателно и окончателно.

ОТГОВОР

Теория на конспирацията, която не е подкрепена с никакви доказателства. Въпреки че обстоятелствата около катастрофата на самолета Ил-76 остават неясни в момента, в който се появи тази дезинформационна история, няма нищо, което да обоснове твърдението, че на борда на самолета е трябвало да бъдат руски висши преговарящи.Целта на тази дезинформационна история е да представи Обединеното кралство като войнолюбива и милитаристична сила, негъвкава в стремежа си към прокси война срещу Русия и в противоречие с всякакви преговори. Тъй като това се представя в контраст с „американците“, друга цел е да се създадат разделения в трансатлантическите отношения.Прокремълските медии и канали често представят Русия като стремяща се към мирни преговори за разлика от други участници, търсещи война, и тази история за дезинформация е част от тази кампания. Но Путин и Кремъл имат опит в преструващи се преговори, които всъщност са просто груби искания за безусловна капитулация на Украйна. Ние анализирахме тази тактика за дезинформация в няколко статии, по-специално: „Подгответе се за зимата“ (30 ноември 2023 г.), „Руските така наречени „предложения за мир“ са празни PR трикове“ (18 януари 2023 г.) , „Какво каза той и Какво наистина означава – том 2: „Преговори“ (1 март 2022 г.) и „Изискванията за сигурност на Кремъл“ (21 декември 2021 г.).

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/the-british-are-behind-the-il-76-plane-crash-aiming-to-kill-russias-top-negotiators/

Превод:Стоян Марков

Най-ново

Единична публикация

Избрани