Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германските въоръжени сили сключиха сделка с „Райнметал“ , която може да възлезе на 400 милиона евро

[post-views]
Германските въоръжени сили сключиха сделка с "Райнметал" , която може да възлезе на 400 милиона евро

Компанията „Райнметал“, най-големият германски производител на оръжие и военна техника, обяви, че е получила от германските въоръжени сили  поръчка на стойност 400 милиона евро по рамково споразумение за доставка на до 191 000 комплекта „за комуникация (интерком) с функция за защита на слуха“, предаде ДПА.

Обявената днес сделка е за срок от седем години и е част от стратегически проект за тактически комуникации от особена важност за взаимосвързаността на целите въоръжени сили.

Съгласно условията на Комисията по бюджет и финанси към германския Бундестаг (долната камара на парламента) 30 000 комплекта, плюс кабелите, са били поръчани заедно с доставката за настоящата година. Очаква се да бъде задействана клауза в договора за доставката на още 30 000 комплекта през 2025 г.

Около 140 млн. евро ще е нетната стойност на тези два транша, финансирани от специалния бюджет за военни разходи на германското правителство, уточнява ДПА.

Агенцията разяснява, че интеркомът със защитна функция за слуха има осъвременени слушалки, които отстраняват вредния импулсен шум и усилват тихите тонове. Микрофонът в комплекта може да бъде включен към различни радиоустройства, така че да е възможна радиокомуникация.

В допълнение към комбинираните слушалки, устройствата имат и бутони за начало на разговор и за превключване на линиите, както и комплекти от кабели за свързване към радиостанции и бордови комуникационни мрежи.

„Райнметал“ е главният изпълнител по програмата на германската армия „Пехотинец на бъдещето“ в рамките на мащабен проект за модерно оборудване на германските военнослужещи, отбелязва ДПА.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани