Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Система за виртуална реалност на Ф-16 Блок 70 във ВВВУ

[post-views]
Система за виртуална реалност на Ф-16 Блок 70 във ВВВУ

Красимир МИТОВ

 Нововъведението вече се използва в тренажорно обучение на летци пилоти и технически състав

Система за виртуална реалност на Ф-16 Блок 70 във ВВВУ
Система за виртуална реалност на Ф-16 Блок 70 във ВВВУ

            Академично-преподавателският състав на ВВВУ „Г. Бенковски“ се запознаха с дейността на системата за виртуална реалност на самолет Ф-16 Блок 70, разработена и внедрена за тренажорно обучение на летци пилоти и техническия състав. Представители – инструктори от фирмите „Вектрона“ и Lockheed Martin от САЩ гостуваха на училището.

            Беше направена демонстрация на способностите на системата пред част от началниците на катедри и преподаватели, пряко свързани с обучението на курсантите летци пилоти и инженерно-тенически състав.

Заместник-началникът по международната дейност на училището полковник Андриян Колев на съвместен брифинг запозна гостите с историята, структурата и дейността на военновъздушното училище в подготовката на кадри за нуждите на ВВС на Българската армия и гражданската авиация.

            В съответствие с изпълнението на програмата „Еразъм+“ и 20 години от приемането на страната ни в НАТО като гост-лектор професор доктор Сертиф Демир от University of Turkish Aeronautical Association, Ankara, изнесе пред личния състав две лекции на тема „Войната Русия–Украйна“ и Middle East issue. Той е полковник от резерва и изследователските му интереси са в областта на международните отношения, сигурност и икономическа политика.

Най-ново

Единична публикация

Избрани