Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва твърди, че е ударила влак, превозващ западни оръжия за Украйна

[post-views]
Броят на загиналите руски войници в Украйна наближава половин милион

Руската армия заяви днес, че е ударила влак в украинската Донецка област, превозващ западни оръжия, доставени на Киев, като съобщението дойде след поредица от удари по железопътни обекти, съобщи Франс прес.

„Влак, превозващ западни оръжия и военно оборудване, беше ударен близо до град Удачне“, съобщи руското министерство на отбраната, без да дава повече подробности.

Русия бомбардира украинската железопътна мрежа, за да „парализира“ военните доставки, включително западната помощ, като Москва подготвя нова офанзива, заяви днес пред АФП високопоставена украинска служителка по сигурността след поредица от удари по украинските железници.

Железопътната инфраструктура е особено важна в Украйна, както за пътническия транспорт, така и за търговията и армията, тъй като от началото на руската инвазия през февруари 2022 г. целият въздушен трафик там е спрян.

„Това са класически мерки преди офанзива“, заяви пожелал анонимност високопоставен източник в украинската система за сигурност, интервюиран от АФП за тези атаки.

Целта „е да се парализират доставките, транспортирането на военни товари“, допълва тя.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани