Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рома спечели с 2:1 срещу Удинезе доиграването на мача от 32-ия кръг в Серия А

[post-views]
Рома спечели с 2:1 срещу Удинезе доиграването на мача от 32-ия кръг в Серия А

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на срещата от 32-ия кръг на италианското първенство, която беше прекъсната в 72-ата минута, след като футболиста Еван Ндика колабира на терена. Рома заема петото място в класирането в Серия А, като изостава на 4 точки от отбора на Болоня, намиращ се на четвъртата позиция: 

На 14 април мачът между Удинезе и Рома беше прекъснат принудително заради колабиралия на терена Еван Ндика. Защитникът от Кот д’Ивоар, който е на 24 години, беше изнесен на носилка и след това приет в болница, а по-късно получи разрешение отново да играе футбол.

Малко повече от 10 дни след тези сцени двата отбора се завърнаха на „Стадио Фриули“, за да довършат спора помежду си, като любопитното е, че тези 20-ина минути, които се изиграха бяха дебютни за Фабио Канаваро като наставник на домакините. Rталианската футболна легенда замени начело на „черно-белите“ Габриеле Чофи, който беше уволнен в началото на тази седмица.

 „Вълците“ се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Удинезе взе преднина в 23-ата минута на мача, започнал преди повече от 10 дни, чрез капитана си Роберто Перейра, но в 65-ата минута Ромелу Лукаку изравни за гостите.

Рома е на пето място в класирането в Серия А с актив от 58 точки, като изостава на 4 след отбора на Болоня, заемащ четвъртата позиция. Отборът от Удине е на 17-то място с 28 пункта. Лидер във временното подреждане е Интер, следван от Милан и Ювентус.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани