Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

42-ри механизиран батальон – Ямбол, чества своя празник

[post-views]
42-ри механизиран батальон – Ямбол, чества своя празник

42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на  Втора Тунджанска механизирана бригада чества празника си с поредица прояви.

Строят на личния състав прие заместник-командирът по логистичното осигуряване на 2-ра механизирана бригада полковник Галин Каракоев, който поздрави военнослужещите и подчерта значимостта на всеки един от тях в ежедневната дейност. Пожела им здраве и професионални успехи от свое име и от името на командира на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов.

С благодарност за изпълнените задачи и проявена отговорност през годината към своите подчинени се обърна и командирът на батальона подполковник Иван Иванов, който подчерта  устойчивата положителна тенденция за утвърждаване на мястото на батальона в състава на бригадата. По случай празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, след което бе прочетен поздравителен адрес от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.

Военнослужещите организираха инициативи за запознаване на ученици от средните училища в Ямбол, Сливен и Болярово с действия по военномедицинска подготовка.

Емблематичната боб чорба, приготвена на развърната полева кухня, беше дегустирана от всеки желаещ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани