Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Посрещаме 6 май със серия от празнични събития

[post-views]
Посрещаме 6 май със серия от празнични събития

Денят на храбростта и празник на Българската армия ще бъде отбелязан в много гарнизони в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод на предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Жители и гости на населените места ще могат да се запознаят с техника и въоръжение на Българската армия, да научат повече за професията „военнослужещ“, както и да се насладят на изпълненията на военни духови оркестри.  

Началото на събитията беше поставено в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високо спортно майсторство. Военен духов оркестър с диригент капитан Йордан Илиев поздрави граждани и гости с празничен концерт.

Днес в Стара Загора пред сградата на общината от 18,30 ч. ще се проведе празничен концерт на Военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада съвместно с Военния духов оркестър на Националния военен университет „Васил Левски”.

Статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от строева подготовка и от високото спортно майсторство, както и изяви на военни оркестри ще има и на 29 април в Казанлък на площад „Севтополис“ от 16,00 ч., на 30 април в Плевен 10,00 до 14,00 ч пред централния вход на Военния клуб и на 30 април в Чирпан от 09,00 ч. до 14,30 ч. в парк „Д-р Теньо Стоилов“, където ще се проведат спортни игри под наслов „Млад войн 2024“ с ученици от Община Чирпан.

На 2 май в Шумен от 10,00 до 14,00 ч. на площада пред общината военнослужещи от в. ф. 54060 ще участват в изложение „Съвременно оръжие и екипировка на военнослужещите от Сухопътните войски”.

В Смолян на 2 май на новия център на града от 10,00 ч. военнослужещи от 101-ви алпийски полк ще направят показ на въоръжение, техника и алпийско имущество. В Благоевград, също на 2 май, от 17,30 ч на площада пред Регионалния исторически музей ще се проведе парад на военни униформи, оръжия, реплики на бойни знамена и ретроспекция на победите на славната Българска армия под наслов „За честта и славата“. 14-и пехотен полк. В Асеновград на 2 май от 16,00 ч. на площад „Академик Николай Хайтов” военнослужещите от 4-и артилерийски полк ще направят демонстрация на въоръжение (леко стрелково оръжие) и екипировка, приети на въоръжение във в. ф. 24490. От 17,00 ч. е концертът на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили под наслов „По следите на безсмъртната песен”.

Най-ново

Единична публикация

Избрани