Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Учение с бойна стрелба на полигон „Сливница“

[post-views]
Учение с бойна стрелба на полигон „Сливница“

Приключи ротно-тактическото учение с бойна стрелба на моторизираната пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF). Учението се проведе на полигон „Сливница“ в периода от 23 до 25 април.

Участие в учението на тема: „Водене на задържащи бойни действия в зоната за забавяне“ взеха военнослужещи  от 10–и механизиран батальон – Враца, и механизиран взвод от 3-ти механизиран батальон  Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване.

По време на занятието бяха изпълнени задачи по извършване на марш, заемане на район в близост до района за бойно използване и действия в него,  заемане на предна позиция от ротата. Водене на задържащи бойни действия посредством оттегляне на ред последователни рубежи, преминаване през бойния ред на батальона и заемане на район за допопълване. Командир на моторизираната пехотна рота към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) е капитан Стоян Цветков. Ръководител на занятието беше командирът на 10-и механизиран батальон – Враца, подполковник Симеон Гаджев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани