Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМС участваха в честванията за Априлското въстание

[post-views]
ВМС участваха в честванията за Априлското въстание

Военноморските сили се включиха в тържественото честване на 148-ата годишнина от избухването на Априлското въстание. В ритуала, пред Паметника на Георги Бенковски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина на Варна, организиран съвместно с Община Варна и Варненска и Великопреславска митрополия, участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили, почетен караул и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.

Строят беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев. Свещеници от Митрополията отслужиха заупокойна молитва, след което с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов беше на официално посещение в Турция. Визитата бе по покана от командира на Военноморските сили на Турция адмирал Еркюмент Татлъолу.  Пред българския командващ беше изнесен брифинг за функциите, задачите, действията и проектите за модернизация на ВМС на Турция и проведена дискусия по въпроси от взаимен интерес.

Най-ново

Единична публикация

Избрани