Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Москва се състоя репетиция на авиационната част от парада за Деня на победата

[post-views]
В Москва се състоя репетиция на авиационната част от парада за Деня на победата

В Москва се проведе репетиция на авиационната част от парада за Деня на победата с участието на самолети от оперативно-тактическата авиация, предаде ТАСС.

Над Червения площад прелетяха най-малко две групи самолети: звено изтребители от семейството Су-27 – многоцелеви тежки изтребители Су-30СМ, както и фронтови изтребители МиГ-29 и щурмови самолети Су-25. Щурмовите самолети обагриха небето в цветовете на руското знаме, отбелязва ТАСС.

По традиция във въздушната част на Парада на победата участват оперативно-тактически самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети), самолети с голям обсег на действие (бомбардировачи с голям обсег и стратегически ракетоносци), военнотранспортни самолети и специализирани самолети (танкери за зареждане с гориво, самолети за далечно радиолокационно засичане, въздушни командни пунктове), както и щурмови, многоцелеви и военнотранспортни хеликоптери на армейската авиация.

Генералната нощна репетиция за тазгодишния Парад на победата е насрочена за 5 май.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че в парада ще участват над 9000 души и 75 единици военна техника, както и авиация. Паради за Деня на победата ще има в общо 28 града в Русия.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани