Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС отпуска един милиард евро на Ливан за удържане на потока от мигранти

[post-views]
ЕС отпуска един милиард евро на Ливан за удържане на потока от мигранти

Помощ от ЕС на стойност един милиард евро за удържане на потока от мигранти предстои да бъде обявена днес в Ливан от председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен и президента на Кипър Никос Христодулидис при съвместното им посещение в държавата от Близкия изток, предаде ДПА, като се позова на информация от анонимни представители.

Кипърското правителство насочи в последно време вниманието на международното общност към невъзможността за удържане на нарастващата численост на сирийските мигранти, тръгващи от Ливан, и призова ЕС да предприеме мерки.

„Връзките между Ливан и Европа са дълбоки. Президентът Христодулидис и аз сме тук, за да заявим, че ЕС подкрепя твърдо Ливан и неговия народ. И ние искаме да засилим нашето дългогодишно сътрудничество“, написа Фон дер Лайен в социалната платформа „Екс“.

Парите от Европейския съюз ще бъдат използвани за подобряване на здравните, образователните и социалните грижи в Ливан, казват за ДПА представители на ЕС. Част от средствата, които ще бъдат отпуснати, са предназначи за националните сили за сигурност, както и за борбата с контрабандата, за икономически и финансови реформи, уточнява агенцията.

В плана за финансиране е залегнало и подпомагането на законната миграция.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани