Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тържествена проверка-заря в Панагюрище, участваха представителни формирования от Сухопътните войски

[post-views]
Тържествена проверка-заря в Панагюрище, участваха представителни формирования от Сухопътните войски

Тържествена проверка-заря се състоя в Панагюрище, посветена на 148-та година от избухването на Априлското въстание. Участваха представителни формирования от Сухопътните войски

На  площад „Двадесети априлий”, представителни формирования от 4-ти артилерийски полк – Асеновград и Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили, участваха в провеждането на тържествена проверка-заря в град Панагюрище, посветена на 148-та година от избухването на Априлското въстание в града.

Командващ тържествената проверка-заря беше подполковник Коста Делев началник на щаба на 4-ти артилерийски полк. На площада представителните блокове от полка, посрещнаха главното знаме на Априлското въстание. Почетния строй на формированията беше приет от министъра на отбраната на Република България Атанас Запрянов.

Тържествена проверка-заря в Панагюрище, участваха представителни формирования от Сухопътните войски

Тържествени слова, посветени на подвига на героите от Априлското въстание произнесоха временно изпълняващият длъжността кмет на община Панагюрище Петър Каменски и заместник-председателят на Народното събрание на Република България Росица Кирова.

В знак на признателност към героите загинали за свободата на България бе положен гирлянд на славата пред паметника на загиналите панагюрци от априлската епопея от 1876 г., и вечния огън, в мемориален комплекс „Априлци”. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на падналите за свободата на родината. Илюминации озариха небето над Панагюрище.

На ритуала присъстваха още управителят на област с административен център Пазарджик Трендафил Величков, председателят на общинския съвет Георги Георгиев, представители на областната, местната и общинска власт, жители и гости на града.

Най-ново

Единична публикация

Избрани