Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи, обявиха местните власти

[post-views]
Кати Хоукъл.

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън и в Бруклин са се получили бомбени заплахи вчера, но нито една от тях не е оценена като достоверна от нюйоркската полиция, обявиха властите в Ню Йорк, цитирани от Ройтерс.

Управителят на нюйоркския административен район Манхатън – Марк Ливайн, написа в социалната платформа „Екс“, че бомбените заплахи са „чисто престъпление от омраза и са част от засилващата се тенденция на прояви на агресия срещу еврейски институции“.

„Това е очевиден стремеж да се всее страх сред еврейската общност. Не можем да го приемем“, добави той. В резултат от бомбените заплахи са били евакуирани общо 250 души от две синагоги в Манхатън.

Губернаторката на щата Ню Йорк Кати Хоукъл заяви на свой ред в „Екс“, че щатските служби „проверяват усилено редица бомбени заплахи срещу синагоги в Ню Йорк“ и те са „оценени като недостоверни“.

„Няма да проявяваме търпимост към хора, които сеят страх и антисемитизъм“, написа още тя.

Говорител на полицията е потвърдил, че вчера са се получили серия от бомбени заплахи, включително по електронната поща срещу Бруклинския музей и една срещу синагога в Бруклин, съобщава Ройтерс. Няма намерени взривни устройства, уточняват от полицията на Ню Йорк.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани