Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борусия Дортмунд е на финал в Шампионска лига, след победа над Пари Сен Жермен

[post-views]
Борусия Дортмунд е на финал в Шампионска лига, след победа над Пари Сен Жермен

Борусия Дортмунд се класира за трети път в историята си на финал в Шампионската лига. Това стана факт, след като „жълто-черните“ победиха ПСЖ в полуфиналния мач-реванш с 1:0 и с общ резултат 2:0 се класираха за финала, който ще се играе на 1 юни на стадион „Уембли“ в Лондон :

Мачът в Париж на „Парк де Пренс“ бе решен с гол в 50-ата минута, когато Матс Хумелс засече с глава центриране на Юлиан Бранд и прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на парижани пазена от Джанлуджи Донарума за 1:0 за Борусия Дортмунд и 2:0 в общия резултат. ПСЖ пък бе напълно изоставен от късмета в мача, удряйки четири греди чрез Уарън Заир-Емери, Нуно Мендеш, Килиан Мбапе и Витиня. В 65-тата минута съдията Даниеле Орсато отсъди нарушение на Хумелс срещу Усман Дембеле, като останаха съмнения дали нарушението е на линията на наказателното поле или извън нея. В крайна сметка Орсато посочи, че трябва да се изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле на вестфалци. С удара се нагърби Марко Асенсио, но топката рикошира в стената и след това бе изчистена от Маатсен, въпреки претенциите на играчите на Луис Енрике, че нидерландецът е играл с ръка в наказателното поле.

В последните минути от мача ПСЖ сякаш се предаде, виждайки, че късметът го е изоставил, докато Борусия Дортмунд продължи да се държи здраво в отбрана. Така дойде и последният съдийски сигнал, който ознаменува победата за Борусия Дортмунд, който елиминира пълния със звезди състав на ПСЖ и за трети път в историята си се класира за финал в Шампионската лига. Другият финалист в Шампионската лига ще стане ясен тази вечер след полуфиналният мач реванш между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Сблъсъкът между двата гранда е на „Сантяго Бернабеу“ от 22:00 часа. Първият двубой в Германия завърши 2:2.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани