Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал победи Байерн за 3 минути и отива на финал след обрат с 2 гола на Хоселу

[post-views]
Реал победи Байерн за 3 минути и отива на финал след обрат с 2 гола на Хоселу

Реал Мадрид се класира за финала на Шампионска лига, след като постигна исторически обрат срещу Байерн Мюнхен на „Сантиаго Бернабеу“. За трофея Реал ще спори с германския Борусия Дортмунд

Футболистите на Реал (Мадрид) се класираха за финала в Шампионската лига на Европа, след като спечелиха домакинството си срещу Байерн (Мюнхен) с 2:1 в среща-реванш от полуфиналите и с общ резултат 4:3 са краен победител от двойката. „Кралете“ изоставаха с 0:1 до 88-ата минута, но до 91-вата стигнаха до пълен обрат от 2:1 с два гола на Хоселу. Гостите поведоха със страхотен гол на Алфонсо Дейвис в 68-ата минута, след асистенция на Хари Кейн. Три минути по-късно стадион „Сантяго Бернабеу“ бе изправен на крака, след като топката влезе в мрежата на Нойер. Попадението не беше зачетено след консултация с ВАР. Главният съдия Симон Марчиняк видя нарушение на Начо срещу Кимих в борбата за позиция в наказателното поле. В самия край на срещата от резервната скамейка за домакините в игра се появи Хоселу, който се превърна в големия герой за Реал.

Първо той изравни в 88-ата минута, след огромна грешка на вратаря на Байерн – Нойер, а в добавеното време се разписа за крайното 2:1.  Във финала на 1 юни на стадион „Уембли“ в Лондон, Реал (Мадрид) ще срещне друг германския тим – Борусия (Дортмунд).

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани