Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стрелби, статичен показ и награди в 61-ва Стрямска бригада

[post-views]
Стрелби, статичен показ и награди в 61-ва Стрямска бригада

Честванията продължиха с демонстрация на строеви хватки и умения с оръжие

Стрелби, статичен показ и награди в 61-ва Стрямска бригада
Стрелби, статичен показ и награди в 61-ва Стрямска бригада

Във връзка с тържественото отбелязване на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, в Карлово на площад „20 юли” и в читалище „Васил Левски-1861 г.” военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада организираха статичен показ на стрелково оръжие и екипировка. Честванията продължиха с демонстрация на строеви хватки и умения с оръжие от военнослужещи от формированията на бригадата, както и с демонстрации на техники за самозащита и физическа подготовка на кръгов принцип. Присъстващите военнослужещи, граждани и гости се насладиха и на концертна програма, изнесена от Военния духов оркестър на 61-ва бригада с диригент капитан Йордан Илиев, който изпълни филмова музика и зареди с положителни емоции публиката.

Тържествено отбелязване на празника на Българската армия се състоя и в районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В своето приветствие към личния състав командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов благодари на всички военнослужещи и цивилни служители за „всеотдайността, лоялността и решителността, които проявяват в ежедневната дейност”, и им пожела Свети Георги Победоносец да бди и закриля тях и техните семейства.

По повод празника бяха прочетени заповеди от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков и командира на 61-ва механизирана бригада за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от бригадата за показан висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и постигнати високи резултати в спортната дейност. Наградите връчи командирът на бригадата бригаден генерал Михайлов

Отново по повод на Деня на Храбростта и празник на Българската армия на учебен център „Анево“ бяха проведени демонстрационни стрелби, на които присъстваха представители на държавната и местната власт, фирми, учреждения, финансови и банкови институции, военно-патриотични сдружения и съюзи, както и регионални медии. Стрелбите предизвикаха интерес у присъстващите, които имаха възможност не само да се запознаят с тактико-техническите данни на стрелковото оръжие, намиращо се на въоръжение в 61-ва механизирана бригада, но и да упражнят стрелковите си умения с него. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани