Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи и цивилни служители с награди за 6 май

[post-views]
Военнослужещи и цивилни служители с награди за 6 май
Военнослужещи и цивилни служители с награди за 6 май
Фото Николета РАЙДОВСКА   

  В Министерството на отбраната се състоя официална военна церемония по награждаване на военнослужещи и цивилни служители от системата на МО и БА по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Наградите за принос към отбраната на страната, високо чувство на отговорност, проявени усърдие, устойчивост и настойчивост при изпълнение на служебните задължения, както и издигане на авторитета на МО и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и БА бяха връчени от министъра на отбраната Атанас Запрянов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Това е един малък жест към вашия принос в изпълнение на задачите във военните формирования, в които служите. Вие ежедневно работите за издигане на боеспособността, бойната готовност на Въоръжените сили. Вашите достижения ми дават основание да искам от държавното ръководство по-особени грижи и внимание за хората в униформа. Вие сте готови във всяко време да изпълните бойна задача, всеки ден и час, когато обстановката го налага“, каза министър Запрянов в поздравлението си към наградените.

В своето слово адмирал Ефтимов подчерта, че наградите може да са символични, но не са символични благодарността и признателността към усилията на наградените и оценката за работата им.

„Спокойните и дълги празнични дни до голяма степен ги дължим и на Българската армия, и на това, което всички военнослужещи и цивилни служители правят за осигуряване на стабилността в региона. Най-големият подарък, който ни беше направен в навечерието на нашия празник, беше консенсусът за повишаване на възнагражденията в БА. Това ще допринесе за привличането на повече хора в армията, както и за задържането на военнослужещи на служба. Този финансов ресурс ще наложи друга динамика в БА. Обръщането на нацията към Българската армия поставя по-големи изисквания, защото данъкоплатецът ще иска да види резултати“, подчерта адмирал Ефтимов.

В словото отговор от името на наградените полковник Христо Христов – заместник-началник на щаба по операциите в Съвместното командване на силите, посочи, че в условията на влошена среда  на сигурност българските воини са напълно готови да изпълняват възложените им мисии и задачи.     

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани