Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В Еквадор бе удължен срокът на извънредното положение в седем провинции

[post-views]
Ecuador

Еквадорските власти обявиха, че удължават срока на извънредното положение, обявено в седем от 24-те провинции на латиноамериканската страна, в която случаите на насилие зачестяват през последните седмици, предаде Франс прес.

Извънредното положение, което дава възможност на властите да разположат армията в населените места, е удължено вчера с 60 дни в крайбрежните провинции Гуаяс, Ел Оро, Санта Елена, Манаби и Лос Риос, в амазонските провинции Сукумбиос и Ореляна, а също и в кантона Камило Понсе Енрикес (който се намира в андинската провинция Асуай), заяви еквадорското президентство.

В декрета, с който се удължава срокът на извънредното положение, се казва, че в седемте провинции се наблюдава влошаване на ситуацията със систематичното насилие на организирани престъпни групировки, на терористични организации и на отделни въоръжени хора.

През януари бягството от затвора на знаков престъпен предводител даде тласък на серия от бунтове в еквадорските затвори, имаше атаки срещу медии и експлозии.

Президентът Даниел Нобоа, който превърна в свой приоритет борбата с групировките на наркотрафикантите, обяви тогава, че Еквадор е в състояние на „въоръжен вътрешен конфликт“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани