Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Около 500 военнослужещи от Румъния и съюзнически държави участват в многонационалното учение „Дакийски удар 24“

[post-views]
4Около 500 военнослужещи от Румъния и съюзнически държави участват в многонационалното учение "Дакийски удар 24"

Около 500 военнослужещи от Румъния и съюзнически държави участват в многонационалното учение „Дакийски удар 24“ (Dacian Strike 24 – DAST24), което се провежда от днес до 28 май в центъра за бойна подготовка Смърдан в окръг Галац, предаде агенция Аджерпрес.

„DAST24-2“ се ръководи от Многонационалното дивизионно командване „Югоизток“ и в него участват сили от структурите на Многонационалната бригада „Югоизточна Европа“, 82-ра въздушнодесантна дивизия (САЩ), френския бригаден преден команден елемент (BFCE), бойната група на НАТО в Румъния, 52-ри смесен артилерийски полк „Генерал Александру Тел“ и 282-ра бронирана бригада „Униря Принчипателор“.

В учението участват също румънските военновъздушни сили и Кралските военновъздушни сили на Великобритания, съобщи днес Министерството на националната отбрана на Румъния.

DAST24-2, което е част от „Дакийски удар“ (Dacian Strike), е съвместно командно учение с участието на сухопътни войски. То се провежда едновременно в Румъния – в Смърдан и Капу Мидия, и в България – в Ново село, посочва Аджерпрес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани