Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пилот от британските военновъздушни сили загина след катастрофа на самолет в Източна Англия

[post-views]
Пилот от британските военновъздушни сили загина след катастрофа на самолет в Източна Англия

Пилот от британските военновъздушни сили е загинал, след като самолет „Спитфайър“ (Spitfire) се разбил снощи в поле в Източна Англия, съобщиха британската полицията и ВВС, цитирани от Ройтерс.

Изтребителят бил част от възпоменателна церемония по повод Битката за Британия през Втората световна война в база на ВВС в Линкълншир, съобщава вестник „Гардиън“.

„Ужасна новина е, че животът на военнослужещ пилот от Кралските ВВС е прекъснат при това трагично събитие. Мислите ми са със семейството и близките му“, заяви министър-председателят Риши Сунак в социалните мрежи.

Неидентифицираният пилот е бил единственият човек в самолета и е обявен за мъртъв на място, се казва в изявление на полицията в Линкълншир.

Местната полиция каза още, че не смята, че има други пострадали в резултат на инцидента и че продължава разследването на причините.

В изявлението на военновъздушните сили се казва: „С огромна тъга трябва да потвърдим смъртта на пилот на Кралските ВВС при трагичен инцидент близо до военновъздушната база „Конингсби“ (Coningsby) днес“.

„Семейството на пилота е информирано и молим да се уважава личното им пространство в този труден момент“, се казва още в изявлението.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани