Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първи успех за волейболистите ни в Лигата на нациите

[post-views]
Първи успех за волейболистите ни в Лигата на нациите

Обновеният тим на България победи САЩ с 3:1 (25:21, 25:20, 21:25, 25:12) в Лигата на нациите по волейбол, която се играе в Анталия. Това е първи успех на новия селекционер Джанлоренцо Бленджини с младия български отбор. Досега и двата тима бяха последни в класирането с по две загуби и геймово съотношение 0:6, но България вече е на 11-о място, като изпревари цели четири отбора.

Първи успех за волейболистите ни в Лигата на нациите
Снимка: БТА

Треньорът Джанлоренцо Бленджини започна със състав Симеон Николов, Аспарух Аспарухов, Илия Петков, Алекс Грозданов, Георги Татаров, Димитър Димитров и Мартин Божилов либеро.

В първия гейм тимът на България започна много силно, като поведе с 4:0, а след това и с 10:4. Американците намалиха при 23:21, но последните две точки бяха за родния отбор.

Вторият гейм бе по-равностоен, като имаше и равенства. Тимът на Бленджини се откъсна след 10:9, като поведе и с 22:16, преди да затвори частта с 25:20.

В третата част американците започнаха да водят след 10:10 и постоянно поддържаха разлика от 2 или 3 точки. В крайна сметка САЩ намали изоставането си с 25:21.

В четвъртия гейм България също изоставаше, но изравни при 15:15 след това взехме аванс и спечелихме успеха с атака на Георги Татаров за 25:21.

Най-резултатен на българския отбор бе диагоналът Димитър Димитров с 22 точки, 15 реализира Аспарух Аспарухов, а Георги Татаров завърши с 14. 

Най-резултатен за американците и в мача бе Джейк Хейнс с 24.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани