Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел е приел рамковото споразумение за прекратяване на войната в Газа

[post-views]
Израел е приел рамковото споразумение за прекратяване на войната в Газа

Израел е приел рамковото споразумение за прекратяване на войната в Газа, изготвено от американския президент Джо Байдън, въпреки че го определя като „погрешно“ и нуждаещо се от малко промени. Това потвърди Офир Фалк, главен външнополитически съветник на министър-председателя Бенямин Нетаняху.

В интервю за Sunday Times Офир Фалк казва, че са приели предложението на Байдън, не защото сделката е добра, а защото искат всички заложници да бъдат освободени. Той обясни, че има много подробности за уточняване и добави, че израелските условия, включително освобождаването на заложниците и унищожаването на „Хамас“ като „геноцидна терористична организация“, не са се променили.

По-рано, държавният департамент на САЩ съобщи, че държавният секретар Антъни Блинкен е провел отделни телефонни разговори относно предложението с израелския министър на отбраната Йоав Галант и Бени Ганц, министър центрист, който се присъедини към Нетаняху в извънредна коалиция.

Президънтат Байдън смята, че последното му предложение „създава по-добро бъдеще в Газа без „Хамас“ на власт“. Той не уточни как ще бъде постигнато това и призна, че „има редица подробности за провеждане на преговори.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани