Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

При израелски удар в Сирия са убити 16 бойци на проирански милиции

[post-views]
При израелски удар в Сирия са убити 16 бойци на проирански милиции

Броят на загиналите при предполагаем израелски въздушен удар, насочен срещу проирански милиции в Северна Сирия, нарасна на 16 души, съобщи ДПА.

Според базираната във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека броят на жертвите вероятно ще се увеличи, тъй като някои от ранените са в критично състояние.

Нападението след полунощ е било насочено срещу завод и оръжеен склад, принадлежащи на проирански милиции, между градовете Хаян и Тамура в северната част на Алепо, съобщи мониторинговата група.

Нападението е било в близост до контролно-пропускателни пунктове на руските сили и сирийската армия, които също се намират в близост до набелязаните обекти.

Израелските военни не са направили коментар.

„Приблизително 20 минути след полунощ на 3.6.2024 г. израелският враг предприе въздушна атака от посока югоизточно на Алепо, насочена срещу някои обекти в околностите на Алепо“, съобщи Сирийската информационна агенция (САНА). И добави, че нападението е довело до смъртта на няколко души и е нанесло някои материални щети.

Междувременно стана известно, че системата  за противовъздушна отбрана на Израел е прехванала ракета земя-земя, изстреляна към южния пристанищен град Ейлат. 

От Израелските сили за отбрана съобщиха, че в Ейлат са прозвучали сирени, но не се съобщава за жертви. Ракетата е дошла откъм Червено море, допълват оттам.

Вестник „Таймс ъф Израел“ заяви, че атаката вероятно е дело на йеменските хуси, които са  съюзник на Иран и ливанската „Хизбула“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани