Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германската армия ще увеличи поръчката за артилерийски снаряди от „Райнметал“ с 200 000, показва писмо на министерството на отбраната

[post-views]
Германската армия ще увеличи поръчката за артилерийски снаряди от "Райнметал" с 200 000, показва писмо на министерството на отбраната

Германската армия възнамерява да увеличи с 200 000 артилерийски снаряда поръчката си от оръжейния концерн „Райнметал“, става ясно от писмо на министерството на отбраната на Германия до бюджетната комисия на парламента, видяно от Ройтерс.

Армията планира да поръча 200 000 допълнителни 155-милиметрови артилерийски снаряда на стойност около 880 млн. евро (960 млн. долара) в рамките на рамковото споразумение с оръжейната компания. Военните вече са се съгласили за сключване на сделка на стойност 1,2 млрд. евро за няколко стотици хиляди снаряди, взриватели и заряди.

Новите снаряди са предназначени за попълване складовете на армията в момент, когато Германия помага за снабдяването на Украйна, която се сражава с нахлулите през 2022 г. в страната руски сили.

Докато западните правителства подсилват армиите си и попълват своите запаси след доставяните на Киев оръжия, „Райнметал“, чиято пазарна стойност е нараснала повече от четири пъти след началото на войната в Украйна, отчита рязко увеличение на поръчките.

Германският оръжеен концерн „Райнметал“, един от най-големите производители на артилерийски и танкови снаряди в света, започна да увеличава производството си след руското нашествие в Украйна, където нуждата от боеприпаси засили недостига и остави европейските производители да намерят начин да отговорят на търсенето.

Информацията за увеличението беше съобщена първо от германското сп. „Шпигел“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани