Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие международното изложение за отбранителни продукти „Хемус 2024”

[post-views]
Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие международното изложение за отбранителни продукти „Хемус 2024”

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще открие утре, 5 юни, 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“. То се провежда от 5 до 8 юни в Международния панаир в Пловдив. Церемонията по откриването ще започне в 11.00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив. На нея ще присъства и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Поканени са също президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев и министър-председателят Димитър Главчев.

Преди откриването на „Хемус 2024“, от 10.00 ч. в зала „Пресклуб“ на панаирния град заместник-министърът на отбраната Аделина Николова и заместник-министърът на икономиката и индустрията д-р Давид Сукалински ще дадат пресконференция за медиите. В нея ще участват и представители на организаторите на изложението от фондация „Хемус – 95“.

Международната специализирана изложба „Хемус 2024“ се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията и се организира от фондация „Хемус – 95“. В първия ден на изложението ще се проведе заседание на Индустриалния форум.

На 6 юни ще бъде открита двудневна международна научна конференция, организирана от Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ на тема „Научни изследвания, иновации и индустриално сътрудничество – парадигма за адекватна отбрана“.

На 7 юни в демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ ще бъдат представени нови разработки и продукти на български и чуждестранни фирми.

На 8 юни ще се проведе демонстрация на способности от военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции, след което ще бъдат връчени сертификатите на изложителите от заместник-министъра на отбраната Аделина Николова.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани