Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австрия ще въведе система за разплащателни карти за бежанци

[post-views]
Австрия ще въведе система за разплащателни карти за бежанци

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер представи на конференцията на държавните съветници по въпросите на бежанците концепция за разплащателна карта за бежанци, която се очаква да бъде въведена от 2025 г.

Министърът на вътрешните работи гарантира, че предложението за правно и техническо развитие на общоавстрийска система за разплащателни карти за основни услуги ще бъде предоставено на федералните провинции, като се вземе предвид опитът, натрупан от съществуващите системи и пилотни проекти. Въвеждането и прилагането на картова система е отговорност на федералните провинции.

Концепцията на министерството на вътрешните работи предвижда всеки търсещ убежище на възраст над 14 години да получи персонализирана карта, която да включва всички основни услуги.

Една от целите е да се предотвратят злоупотреби със системата, като например прехвърляне на пари в чужбина. Хората, търсещи убежище, трябва да използват картата през целия период на получаване на основна социална помощ от федералното правителство и правителствата на отделните провинции. На провинциите ще бъде предоставена възможността в бъдеще да преминат от парични към натурални обезщетения.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани