Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Дейзи Ланг присъства на 75-та годишнина на Асоциацията на германските профи боксьори

[post-views]
Дейзи Ланг присъства на 75-та годишнина на Асоциацията на германските профи боксьори

Първата българска професионална боксьорка Десислава Кирова известна като Дейзи Ланг присъства на 75-та годишнина от основаването на Асоциацията на немските професионални боксьори. Носителката на три световни титли в три различни категории получи специална покана за събитието, защото живеейки и тренирайки именно в Германия тя постигна историческите си победи на профи ринга и изгради своята забележителна спортна кариера. Дейзи Ланг се завърна в Германия след 20 години от своето пребиваване там. На годишнината в Хамбург тя бе в присъствието на световни шампиони, треньори, промотори и мениджъри от Германия, както и гости от Америка. Сред боксовите величия бяха президента на Професионална Боксова Адоциация Томас Путц, треньорът на Дейзи Ланг в Германия – Михаел Тим, първата германка световна шампионка по бокс Регина Халмих.

Ден след годишнината в Хамбург, Дейзи Ланг се върна в Съединените Американски щати, където присъства на благотворително събитие на фондация „Шугар Рей Леонард“. Боксовата легенда и шесткратен световен шампион и съпругата му Бернадет финансират изследвания и грижи за педиатричен диабет тип 1 и 2 и да повишават осведомеността за двете заболявания. Фондацията се стреми да помогне на децата да живеят по-здравословен живот чрез диета и упражнения.

Дейзи Ланг е първата българска професионална боксьорка, която се състезава от 1996 до 2003 г. Тя е световна шампионка в три дивизии и е първата българка световна шампионка, като държеше титлите на WIBF в категория супер муха, категория петел и категория супер петел. Деси Кирова влезе в историята като стана  един от пионерите в професионалния женски бокс в Европа. Тя се състезаваше за Германия, защото нямаше шанс да постигне целите си в България. Напусна България през 1995г. и замина в Германия, кадето стана 3 пъти европейска шампионка и спечели три световни титли в три различни  категории. След приключване на спортната си кариера, Дейзи се премести в Лос Анджелис, кадето се съсредоточи върху актьорската си екшън кариера в киното и различни бизнес начинания. Дейзи Ланг е физиотерапевт и използва опита си като спортист от световна класа и познанията си в областта на медицината, за да покаже, че боксът е начин да останеш във добра физическа и психическа форма. От 2008 г. тя е редовен гост-лектор на Ротари клуб и други организации и подкрепя женския бокс по света като експерт.

Първи треньор на Деси Кирова е покойния вече Милчо Милев.

На 27.03.1996г.  Дейзи Ланг прави своя професионален дебют срещу Дарина Чаколаева (Русия) в Нойвит Германия

Става Европейска шампионка на 03.10.1998г. в Огсбург срещу Кристина Норвай (Унгария).

Първата си световна титла Дейзи Ланг печели на 17.08.1999г.  срещу Гизела Пап (Унгария) в Дюселдорф.

Втората световна титла става факт след победа над американката Лиза Фостер на 14.09.2002 г. в Брауншвайг.

Третата световна титла Деси Кирова печели след успех над Зилке Вайкемаер (Германия) на 10.06.2003г.  в Щутгард.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани