Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел е готов за решителни действия в северната част на страната, каза премиерът Нетаняху

[post-views]
Израел е готов за решителни действия в северната част на страната, каза премиерът Нетаняху

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху направи обиколка на северната държавна граница с Ливан и заяви, че Израел е готов за решителни действия на север, предаде Ройтерс.

Израелски градове по границата, много от които са евакуирани, често стават мишена на нападения с дронове и ракети на ливанската групировка “Хизбула”. Ракетите предизвикаха мащабни горски пожари тази седмица, опустошавайки обширни територии в Северен Израел.

“Който и да си мисли, че може да ни посегне и че ние ще стоим и просто ще наблюдаваме безучастно, прави голяма грешка. Ние сме подготвени за много решителни действия на север. По един или друг начин ще възстановим сигурността на север”, каза Нетаняху.

Подкрепяната от Иран групировка “Хизбула” и Израел си разменят удари от осем месеца насам, наред с войната в Газа, което поражда опасения, че по-широкомащабен конфликт може да обхване района.

Враждебните действия между Израел и “Хизбула” кулминираха през 2006 г., когато те поведоха война и десетки хиляди души от двете страни на конфликта бяха принудени да напуснат домовете си.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани