Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия и Украйна тази нощ си размениха удари с дронове; има пострадали и от двете страни

[post-views]
Русия и Украйна тази нощ си размениха удари с дронове; има пострадали и от двете страни

Руските сили атакуваха тази нощ Украйна с 27 ударни дрона „Шахед-131/136“ от районите на руския град Курск и нос Чауда в Крим, предаде Укринформ, като се позова на съобщение в „Телеграм“ на командващия военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Николай Олешчук.

Украинската противовъздушна отбрана е успяла да свали 22 дрона „Шахед“ в Николаевска, Херсонска, Днепропетровска, Сумска и Полтавска област. При нападението е пострадал един човек в Полтавска област и е разрушен индустриален обект.

Сутринта в цяла Украйна бяха задействани и сирените, след като беше засечено излитането на изтребители МиГ-31 в Русия

От своя страна руската ПВО свали по два дрона, изстреляни от Украйна в Белгородска и Курска област и един – във Воронежка, съобщи руското министерство на отбраната.

„През изминалата нощ бяха пресечени опити на режима в Киев да извърши терористични атаки с безпилотни летателни апарати по обекти на територията на Руската федерация. Два безпилотни летателни апарата над територията на Белгородска област, два безпилотни летателни апарата над територията на Курска област и един безпилотен летателен апарат над територията на Воронежка област бяха унищожени и прихванати от дежурните средства за противовъздушна отбрана“, казаха от министерството.

В резултат на украински обстрел срещу инфраструктурен обект в Белгородска област около 3500 домакинства са останали без ток, съобщи на страницата си в социалната мрежа „ВКонтакте“ губернаторът на областта Вячеслав Гладков.

Той уточни, че на 4 юни са извършени много атаки от страна на украинските сили, като осем мирни жители са получили наранявания. 

„На всички е оказана необходимата помощ. Ако е нужно, съобразно със състоянието им, те ще бъдат изпратени в Москва. Но към днешна дата нашите лекари, които разполагат с всички лекарства, отново оказват цялата необходима помощ“, написа Гладков.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани