Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европейският съюз все повече поглъща суверенитета на страните членки

[post-views]
Гражданите на ЕС гласуват за Европейски парламент

РЕЗЮМЕ

Основната разлика между проекта Евразийски икономически съюз и Европейския съюз е, че ЕС с всеки нов етап от своето развитие все повече поглъща суверенитета на страните членки. Икономическите ресурси се използват все по-малко в полза на обикновените европейци, а все повече за задоволяване на нарастващите политически амбиции на европейската бюрокрация.

Гражданите на ЕС гласуват за Европейски парламент
Гражданите на ЕС гласуват за Европейски парламент

ОТГОВОР

Повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за предполагаема загуба на суверенитет на държавите-членки на ЕС. Прокремълските медии често представят европейските държави като васали, марионетни държави или колонии на САЩ. Статията също експлоатира един от ключовите разкази в прокремълската дезинформация: „Елити срещу народа“.

Държавите-членки на ЕС са суверенни държави и вземат суверенни решения относно собствената си вътрешна, икономическа, външна политика и политика на сигурност. Европейският съюз е ясен по въпроса за националния суверенитет: „Всички държави-членки остават суверенни и независими държави, те са решили да обединят част от своя „суверенитет“ в области, където има смисъл да работят заедно.“

Европейският съюз е суверенна единица, създадена от доброволната инициатива на европейските нации, и има своя собствена, независима външна политика. Нейните граждани са пряко представени в Европейския парламент, а държавите-членки са представени в Европейския съвет и Съвета на ЕС.

https://euvsdisinfo.eu/report/the-european-union-is-increasingly-devouring-the-sovereignty-of-the-member-states

Превод : Евгени Мандаджиев

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани