Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съюзниците ще изпратят на Украйна снаряди за 350 млн. евро, съобщи нидерландското Mинистерство на отбраната

[post-views]
Чешката военна помощ за Украйна от армейски складове е достигнала 288 милиона долара, съобщи министерството на отбраната

Съюзниците ще изпратят на Украйна 152-мм артилерийски снаряди на стойност около 350 млн. евро, съобщи днес Mинистерството на отбраната на Нидерландия след обсъжданията по време на провелата се в Брюксел двудневна среща на министрите на отбраната от страните членки на НАТО, съобщи Ройтерс.

Партидата ще бъде насочена през Международния фонд за Украйна, механизъм за финансиране, който използва средства от международните партньори, включително Нидерландия, за предоставяне на военна екипировка на Украйна, допълни министерството.

„В предишните доставки на боеприпаси Украйна получаваше основно 155-мм снаряди за гаубиците, дарени от Запада. Все пак страната има много 152-мм оръдия. С новата доставка тези оръжия ще бъдат по-добре използвани“, посочи ведомството.

Международният фонд за Украйна беше създаден от девет държави – Австралия, Великобритания, Дания, Исландия, Литва, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия и Швеция.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани