Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Екипажът на кораб, изпаднал в бедствено положение край бреговете на Йемен, бе евакуиран от военни

[post-views]
Екипажът на кораб, изпаднал в бедствено положение край бреговете на Йемен, бе евакуиран от военни

Екипажът на кораб, изпаднал в бедствено положение след атака на йеменските бунтовници хуси в Червено море, бе евакуиран от военни, съобщи британската служба за сигурност на търговските операции, цитирана от Франс прес.

Търговският кораб „Тютър“, който бе поразен от дрон в сряда, беше изоставен и се носеше по течението на изток от йеменското пристанище Ходейда, което се намира под контрола на хусите, съобщи британската служба, без да уточнява към коя армия принадлежат военните, които са евакуирали моряците.

По-рано филипинският президент Фердинанд Маркос беше поел ангажимент да помогне на филипинските моряци, които се намират на борда на кораба, и да ги прехвърли в Джибути с помощта на британската служба за сигурност на търговските операции.

„Обръщам се към филипинските моряци на борда на търговския кораб „Тютър“, които бяха бомбардирани и които в този момент не знаят какво да правят: правим всичко по силите си“, заяви филипинският лидер.

Търговският кораб, плаващ под либерийски флаг и собственост на гръцка компания, е бил поразен от дрон и от „неидентифициран въздушен снаряд“, съобщи в сряда Централното командване на въоръжените сили на САЩ.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани