Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Австрия смята, че конференцията за мир в Украйна е част от усилията за намиране на съюзници

[post-views]
Австрия смята, че конференцията за мир в Украйна е част от усилията за намиране на съюзници

Австрийският канцлер Карл Нехамер каза днес, че това, че Западът обсъжда необходимостта от оказване на натиск върху Москва във връзка с Украйна „не е достатъчно“ и трябва страните от глобалния юг също да се включат, предаде ДПА.

„Всички тук сме съгласни, но това не е достатъчно“, заяви австрийският лидер на двудневната среща в курорта „Бюргенщок“ край Люцерн. По думите му за Европейския съюз и Съединените щати въпросът е да намерят повече съюзници, които да засилят натиска върху Москва във войната в Украйна.

„Без части от Азия, Африка и Южна Америка няма да можем да накараме Русия да промени решението си“, каза той. Страни като Индия, Бразилия, Китай и Южна Африка са особено важни тук, добави Нехамер. Фактът, че Индия и Бразилия имаха представители на срещата – макар и не на министерско ниво – е „първият проблясък на надежда“, каза още той.

Двудневната среща на 92 държави и осем международни организации има за цел да очертае първите стъпки към евентуален мирен процес във войната в Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани